Cannelloni gevuld met butternutpompoen-cashewricotta en spinazie met tomaten-knolseldersaus

Voor de vegetariërs, zij kunnen op melkgebaseerde ricotta gebruiken
Voor de veganisten, maak zelf je cashewnotenricotta

Cashewnotenricotta

1 1/2 cup rauwe cashewnoten (1 nacht weken of 15 minuten koken)
1 cup water
1 teen look
4 eetlepels citroensap
zout en peper naar eigen smaak
Alles in de blender en mixen tot een egale pasta

Vulling

Butternutpompoen schillen en in kleine stukjes snijden
Roosteren in de oven in ovenschaal met kokosolie, peper en zout en enkele tenen ongepelde tenen look tot hij zacht is

Sjalot fijn snijden, stoven, 1 teen geperste look erbij, stoven tot gaar, verse of diepvriesspinazie toevoegen met peper en zout tot hij gaar is (eventueel wat nootmuskaat)

Mengen met de ricotta tot een egale pasta en cannelloni’s vullen

Tomatenknolseldersaus

Knolselder kuisen en in kleine blokjes snijden en stoven in olie tot hij gaar is, hij mag lichtjes korsten
Ondertussen een fijngesnipperde ui fruiten + 3 gare tenen look uit de ovenschaal van de butternut bijvoegen tot zacht
Gare knolselder bijvoegen en goed mengen
1 liter tomatenpassata (bio) overgieten en nog wat water als de saus te dik zou worden
een uur laten pruttelen, water bij doen als ze te dik wordt
Mixen en bijkruiden met peper en zout (oregano, tijm, basilicum indien gewenst)
Doosje sojaroom erdoor en klaar

20170121_112548

Bereiding

Giet dit over de cannelloni, strooi optioneel nog wat (vegan) geraspte kaas erover en zet in de oven op 200 graden tot alles begint te pruttelen en zet dan op 150 graden voor ongeveer een half uur (af en toe eens prikken om te checken of de cannelloni gaar zijn)

Smakelijk!

20170121_125311

20170121_125317

Advertisements

11 Comments Add yours

  1. Jürgen says:

    Mmm ziet er super lekker uit!

  2. leencarion says:

    Nu is het aan jou om uit te proberen!

  3. Dieter says:

    Proficiat met je eerste blogpost ;-)!

  4. woolfenbell says:

    FIJN.
    Bedankt, Dieter om Leen een platform te bezorgen. Leen, strijk de complimenen met warmte op, blijf koken en rapporteren en je zal ontelbaar veel zielen gelukkig maken. En niet alleen dierenzielen! 😀
    Veel moed en kookplezier!
    X

  5. Michaël says:

    Maak ik asap klaar

    1. leencarion says:

      Fotootje sturen he 😊

    2. leencarion says:

      Fotoke posten he 😉

  6. Wimmeke says:

    Wow dat was lekker!

  7. chefkreso says:

    They look very delicious 😄

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s