Filodeeg noten- champignontaart met gestoofde wortelen en prei

Dit is een heel simpel maar lekker gerecht en heel voedzaam dankzij de noten.

Ik gebruikte pecan-  en okkernoten maar je kan gerust met andere noten proberen. Hou er rekening mee dat ongepelde noten een bittere smaak kunnen geven dus gebruik liever gepelde of varieer met zachtere noten.

Meng een hoeveelheid noten naar keuze en hak ze fijn in de keukenmachine. Bak fijngesneden kastanjechampignons en voeg bij de gehakte noten. Voeg paneermeel of broodkruim toe en wat groentebouillon tot je een mooie vulling krijgt, kruid bij naar smaak met tijm, rozemarijn, dille enz…

fb_img_1485313332226Ondertussen bak je portobello paddestoelen gekruid met peper, zout, verse look en rozemarijn in een ingevette ovenschaal op 180 graden in de oven tot ze gaar zijn.

Snijd de stoofgroenten en bak zachtjes in de pan.

Neem een taartvorm en bedek hem met twee of drie lagen filodeeg, leg er de notenvulling op, verdeel de in partjes gesneden portobello’s, dek af met nog 2 lagen filodeeg en plooi alles dicht. Giet er een beetje olijfolie over. Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Breng de stoofgroenten op smaak met kruiden naar keuze en eventueel een beetje groentebouillon. Je kan de saus wat indikken door aardappelzetmeel toe te voegen.

fb_img_1485313393617

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Wimmeke says:

    klaargemaakt,en vind het reuze lekker.Dank u wel om dit recept te delen. Natuurlijk veel te veel gemaakt wist niet echt hoeveel ik van alles moest nemen maar eet er vandaag nog eens van 🙂 . Vroeger waren we met zes maar nu de kinderen uit huis zijn en ik alleen ben komen te staan is het even wennen om voor 1 persoon te koken.

    1. leencarion says:

      Je kan de buren uitnodigen? Bedankt voor je feedback ☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s