Risotto met shiitake, kastanjechampignons, oester- en koningsoesterzwammen

Hier spendeer je best wel wat tijd aan maar het is het zeker dubbel en dik waard.

Snijd alle paddenstoelen zorgvuldig in plakjes, scheur de shiitake en oesterzwammen.

Bak ze allemaal apart tot ze mooi bruin kleuren en kruid met peper en zout.

 

Laat 2 fijngesnipperde uien in voldoende kokosolie (of olijfolie) bakken tot ze glazig zijn, voeg dan geperste knoflooktenen toe en laat nog even verder stoven. Let op dat ze niet bruinen. Voeg risottorijst toe en roer zorgvuldig om zodat de rijst de olie absorbeert.

Blus af met witte wijn en laat deze verdampen.

Eens verdampt voeg dan geleidelijk aan hete groentebouillon toe en laat hem op zijn beurt opgenomen worden door de rijstkorrels.

20170131_202343

Als de rijst beetgaar is, voeg dan de gebakken champignons toe en laat zachtjes meekoken zodat de smaken zich vermengen.

Zet een deksel op de pan en laat nog even rusten.

Serveer heet met verse peterselie en eventueel (vegan) parmezaanse kaas.

20170131_204254

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s