Spruitjes, sojascheuten met portobello-noten-dadelpastei en Chimaysaus

20170211_155943

Stoof de ui en de look zacht en roer er de fijngesneden dadels onder. Hak de notenmengeling fijn in een keukenmachine, gooi alles samen in een mengkom envoeg broodkruimels en groentebouillon toe tot je een stevig maar toch sappig mengsel hebt.

Bak de portobellopaddestoelen in de oven of in een afgedekte koekenpan, gekruid met versgemalen peper en zout, tijm en een uitgeperste teen look.

Snijd het bladerdeeg in twee, leg 1 deel op een met bakpapier bedekte ovenplaat, spreid er de vulling op uit, leg bovenaan de in plakjes gesneden portobello’s, dek af met het 2de stuk bladerdeeg en sluit goed af door de zijkanten aan te prikken met een vork. Bak volgens de instructies op de verpakking van de bladerdeeg. (voorverwarmd op 180°, 30 minuten)

Bak de spruitjes naturel of met een heel klein beetje peper en zout in de oven in een ingevette ovenschotel tot ze zacht zijn, af en toe mengen. Je kan ze samen met de pastei bakken in de oven.

20170211_171936

Wok de sojascheuten kort op een hoog vuur, kruid heel mild met gele currypoeder en zorg ervoor dat ze nog krokant zijn.

20170211_182517

Ondertussen heb je enkele sjalotjes in grove stukken gesneden en gestoofd in een kom tot ze uit mekaar vallen en heel zacht zijn, voeg de Chimay toe en laat zacht pruttelen zodat de alcohol verdampt. Voeg wat tijm toe en peper en zout, indien gewenst nog wat suiker en sojasaus en laat indikken.

20170211_172002

Dien alles samen op

20170211_183406

Ingrediënten:

  • 1 bladerdeeg
  • spruiten
  • sojascheuten
  • notenmengeling naar keuze (cashewnoot, okkernoot, hazelnoot)
  • ontpitte dadels
  • groentebouillon
  • 1 ui
  • sjalotten
  • look
  • broodkruimels
  • 2 portobellopaddestoelen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s