2 x Smeer’kaas’ op basis van amandelpoeder

‘Boursin’

Pers een citroen uit, giet het sap samen met amandelpoeder, peper, peterselie en bieslook (liefst verse), lookpoeder, edelgistvlokken en een scheut olijfolie in een keukenmachine of blender, laat draaien, voeg nog wat water toe als de consistentie te droog is.

Als alles goed gemengd is en je vindt de smaak goed, doe je het mengsel in een fijne kaasdoek en span hem goed aan zodat je het overtollige vocht al ziet tevoorschijn komen. Indien mogelijk gebruik je een kaarspers waar je een zwaar voorwerp op legt zodat de druk er het vocht kan uitpersen, zet in de koelkast gedurende 24 uur.

Haal de inhoud voorzichtig uit de kaasdoek en leg het kaasje op een bord of in een potje dat je kan afdekken met folie.

Mediterraanse  ‘smeerkaas’ met zongedroogde tomaten

Pers een citroen uit, giet het sap samen met amandelpoeder, peper, peterselie en basilicum (liefst verse), lookpoeder, paprika, cayennepeper, in fijne stukken gesneden zongedroogde tomaten, edelgistvlokken en een scheut olijfolie in een keukenmachine of blender, laat draaien, voeg nog wat water toe als de consistentie te droog is.

Als alles goed gemengd is en je vindt de smaak goed, doe je het mengsel in een kleine bokaal om te  bewaren. Dankzij het citroensap zou dit minstens een week moeten goed blijven in de koelkast.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s