Broccoli risotto met paprika en maïs

Dit prachtig lenteweer verdient een snelle, lichte en knapperige risotto.

Wok de broccoli op hoog vuur tot hij wat schroeit, draai het vuur zachter, voeg de paprika en de maïs toe en wat bouillon en laat beetgaar worden, zet apart.

20170409_181152

Stoof de ui en de knoflook gaar in ruim olijfolie, voeg de risottorijst toe tot hij helemaal bedekt is met olie, blus met de witte wijn en laat verdampen.

Voeg beetje bij beetje bouillon toe tot de rijst beetgaar is, meng er de groenten onder, dek af voor enkele minuten en dien op.

Ingrediënten:

  • 1 paprika en kleine blokjes gesneden
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes verdeeld
  • 1 grote of 2 kleine uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook uitgeperst (of minder maar ik ben dol op look)
  • groentebouillon
  • risottorijst
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout (eventueel edelgist voor extra smaak)

 

Leave a comment