Wok met overschotjes

Zondag overschotjesdag

Kijk in je koelkast wat er nog kan verwerkt worden van de vorige dagen, ik gooi niets weg.

Resultaat: linguine, gemarineerde tofu, gestoomde aardpeer (topinamboer)

20170122_161033

Gebruik verder de basic stuff: een ui, look (ik gebruik veel omdat ik dol ben op look), gember, een paar wortelen en een groene paprika, samen met wat sojasaus heb je heel snel een nieuw gerecht.

Stoof de ui aan, als hij glazig is voeg je fijngesnipperde gember en look toe, laat wat stoven, gooi je in reepjes gesneden paprika erbij, stoof verder en doe er uiteindelijk de gekookte linguine bij. Ondertussen bak je de tofu in kokosolie, de topinamboer erbij, de wortels (en de kelp die ik erbij deed laat je er best uit, is niet te vreten eigenlijk)

20170122_170827

Daarna gooi je alles bij mekaar, nog wat sojasaus, wat water, normaal gezien wat mirin (Chinese zoete wijn) maar dat had ik niet meer dus ik heb een andere zoete Chinese saus gebruikt en satésaus.

20170122_171005

Goed mengen en klaar

One Comment Add yours

  1. oh, ziet er lekker uit! Ik word daar ook altijd zo gelukkig van, van recepten waarin ik al mijn restjes kwijt kan!

Leave a comment